ČASOPIS TURISTA MÁ SVÉ STRÁNKY

Zhotovitel časopisu Turista, společnost Lidé&Hory, s.r.o., spustil 20.7.2019 nové internetové stránky tohoto jednoho z nejstarších časopisů vydávaných u nás v Česku. Graficky zajímavě pojaté stránky www.casopisturista.cz si kladou za cíl posílit a rozšířit informační spektrum časopisu Turista, který si u nás doma získává stále více příznivců mezi zájemci o historii, památky, přírodu, kulturu i všechny druhy turistických aktivit. 

Časopis Turista je 76 stránkový celobarevný magazín Klubu českých turistů, který vychází 10x ročně. Jedná se o jeden z nejstarších dosud vycházejících časopisů v Česku; jeho první číslo vyšlo již na počátku února roku 1889. Časopis oslovuje aktivní turisty a cestovatele, kteří rádi křižují Českou republiku nejen pěšky, ale i na kole, na běžkách či na lodi. Formou zajímavých reportáží seznamuje čtenáře s krásami naší vlasti, přináší tipy na rodinné výlety a podává aktuální informace o turistických a sportovních setkáních. Časopis představuje historii naší turistiky a také zajímavé osobnosti, pro které se turistika stala srdeční záležitostí. Každé číslo časopisu má své téma – tedy 12 stránkový blok, kde je představen jeden z regionů Česka, jeho turistická lákadla, příroda a pamětihodnosti. V časopisu se dočtete také informace o novém turistickém vybavení, službách pro turisty a najdete zde i soutěže o zajímavé ceny. Vydavatelem časopisu Turista je Klub českých turistů, zhotovitelem je společnost Lidé&Hory, s. r. o.

Zdroj: https://casopisturista.cz/

Nejen turisté z Karlovarského kraje se mohou těšit na letošní prosincové číslo s článkem o běžeckých lyžařských areálech mimo oblast Krušných hor (vyjde koncem listopadu). A příští rok v březnu máme v edičním plánu hlavní 12 stránkové téma Málo známá a opomíjená místa v Karlovarském kraji (vyjde koncem února 2020) . Navážeme tak na příspěvky v číslech 1-2/2018, 6/2018 a 10/2018 (archiv čísel zde: https://casopisturista.cz/historie-archiv).